Nov 2, 2010

Kalumpang Resort...

Hallo brother... Meh sat nak citer neh... Tau Kalumpang? Ke x tau mende binatang tu? Huhuhu mula2 aku dgr pun agak terpinga-pinga... Kalumpang tu senarnya tempat untuk bermandi-manda... Letak die kat Tanjung Malim... Ni plan budak opis aku Ina... Sepantas kilat punya plan... Terus jadi, sbb memandang hari2 yg mendatang jadual dah full, termasuk ah aku hehehe... 

Ok perjalanan kite orang bermula dari R&R Rawang... Ade dua geng satu geng bas skolah eh eh silap satu geng kete n lagi satu geng moto... Dok tnggu2 geng moto x sampai2... Tapi xleh uat ape kite org teruskan sajerk perjalanan... Walaupun hujan x berhenti semangat kite orang kental dol... Pegi tatap pegi... Redah tatap redah... Tak sampai 1 jam kite orang dah sampai...

Sampai kat sana dalam 1030am... Agak terpegunlah jugak... ternganga-nganga tengok tempat tu... Kalau Godzila pun leh masuk ah dalam mulut hahahaha gilo... Aduhhhhh cantik x terkata ah tempat die... bersih... pokok2 menghijau aduhhh tenang sajerk... Nak masuk kene bayar RM5... mmg x pandanglah 5 hengget tu... Puas ati pya fasal....

Kite orang sewa tanah wakaf skali... So leh lah letak barang2... Duduk makan2, guling-guling mcm tenggiling xpe xde sape marah... Set BBQ pun disewa (arang disediakan)... Cik Fathul siap booked 1 resort... Tapi last2 die x jadi tdo sbb x ramai yg mau tdo... So bg je kat membe kite org yg lain... Resort die pun sgt cantek 2 tingkat RM160 semalam... Memang dah tinjau agak selesa untuk tdo lena dibuai mimpi...

Bab sungai die x usah dok cakaplah kan... Kalau dah sekitar die tu bersih, cantik... Sah-sahlah sungai die pun best... Korang x cayer tgk gambar... Siap ade kolam untuk budak2 mandi tau... Bukan nak uat citerlah...  X gomar den nak buek buek cito ni... Disekeliling tempat tu dah macam ade mini zoo plak sbb dipenuhi dengan haiwan2 dalam sangkar... Sgt bijak tuan resort ni... Syabas... So ape lagi sape yg rs mau dtg mmg sesuai utk bwk family picnic.. silalah... Pakcik Kalumpang Resort sy dah promote ade komisen x hehehehe...

Haaa nah kengkawan nikmatilah gambo permandangan dulu yer... entri seterusnya baru aku letak muka aku byk2...













3 comments:

  1. bape hengget pakcik tu bayar ko promoted tempat die?

    ReplyDelete
  2. mahal tak nak masuk sini??
    kakak kaktin mcm nak ajak gi sini cuti deepavali nanti...bes tak??

    ReplyDelete
  3. Kamal : hehehe mane ade sesaje feeling mcm pakcik tu bayor hehehe

    Kak Tinie : Rm5 je sorang kak tin... Sangat2 best x tipu pya... bwk ramai2 lagi best tau

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis