Nov 4, 2010

xtvt Pelempang Bukan Kat Kalumpang...

Suasana masih berada di Kalumpang lagi... Hujan Alhamdulillah dah benti... So tanpa lengah2 1st xtvt kite orang berBBQ bersama2... Resepi BBQ dicipta khas oleh Afiq & Nad... Bak kate beliau kalau sedap rs nak tempah 20ekor ayam sj leh layan... Tapi fiq x sedap ah wakakaka gurau sajerk... X sangka bakat ko memerap sampai pukul 3 pagi tu sedap, bagi resepi cik buleh...

Dah penat xtvt bakar membakar... skrg xtvt rendam rendam plak... Aku ni lemah siket ngan air sungai... Sbb sejuk aku x tahan... Pulak baru lepas hujankan... Terketaq-ketaq mase tu... Aku ade tips nak mandi sungai : kalau nak mandi lama korang kene rendamkan badan dlm air sungai tu... klu dah x mo mandi baru naek atas... klu dah naek nak turun mandi balek sure x leh sbb lagi bertambah sejuk bile nak mandi... Renung-renungkan selamat mandi sungai...

Macam biase klu dah ramai2 xde game x best plak kan... Tapi yg sempat pun main 2 game sajerk... Sbb hujan dah mula turun balek... Game ni mcm mase aku kat PD dulu yg melibatkan belon... 1st belon berisi air main campak2... xtvt yg ni oklah... tapi yg best game belon ikat kat kaki... Aduh lepas hempas pulas beramai2 terlompat2 mcm katak hehehe... tinggal aku ngan wai jing sajerk... Ganas ooo pompuan neh... sampai lukalah sikit tgn aku... tapi ape pun enjoy...

Mase nak menunggu hujan nak reda... Dok lepak kat kedai kopi... Situ ade kopi tau sebelah sungai lak tu... Sambil minum teh tetibe set K'ok sampai plak... Terkezut plak kite orang sape plak order kan... Rope-ropenyer sape mau nyanyi leh sajerk tapi hengat RM2 mari utk satu lagu... Ade bran..??? Mula2 aku cuak gak nak nyanyi seganlah org ramai... X biase jd artis ni org pewitt pewitt kan... Tp semangat kental balon... Makin nyanyi hujan lagi lebat... Tapi time tu bkn aku nyanyi Afiq yg nyanyi (ampun fiq raya haji nant aku mntk maap k)...

Haa gitulah citer kami mase kat situ... So tempat die mmg puas ati klu nak buat familyday... tempat cantek... Silalah datang baru tau k... X sabar neh next trip ke Tioman plak yaahoooo...!!!!






:: Geng moto sampai lambat... Sesat pulak sampai Tanjung Karang ::







:: Pasangan hangat bercinta Afiq & Nad ::




2 comments:

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis