Dec 29, 2010

Air Tin Panas @ Hot Can...

Morning Sahabat2... Ni aku ade cerita nak kongsikan... Korang penah minum air tin panas? Selalunya kite minum air tin yang sejuk dibubuh dalam peti sejuk kan... Haaa tapi kali ni air tin ni panas... Sila menjakun mcm aku huhuhu... Aku tau pun senarnya dari membe... Air gini terdapat R&R Petronas... Kebetulan mase nak pegi bercuti kat Penang, Lalu pulak dekat R&R Rawang, So aku beli untuk diuji...

Nama die "Hot Can"... Yang aku beli tu perisa Chocolate... X salah aku die ade perisa lain juga, cuma x pasti... Harga RM 7.50 satu tin... Mula-mula takut gak bahan dalam die kan, tapi bile tengok aku logo Halal so berani lah aku beli... Meh aku kongsikan macam mane nak kasi die panas...



Langkah Pertama : Tarik satu lapisan kertas berada dibawah tin



Langkah Kedua : Tekan bahagian bawah tin kedalam, sedalam 1.5cm


Langkah Ketiga : Goncang Tin selama 20 saat


Langkah Keempat : Perhatian 2 bulatan dibahagian sisi tin... Die akan bertukar warna dari hitam ke warna coklat cair... Coklat cair menunjukkan air sudah betul2 panas dah sedia untuk diminum...



Haaa diingatkan mase nak minum hati2 sbb sgt panas. X percaya die panas sile cuba beli dan buat sendiri... Maaplah blog aku ni x lah canggih sampai boleh buat orang rs kepanasan air ni... Ape pun selamat mencuba kengkawan...

9 comments:

  1. tak penah beli & mmg tak minum air cmni..hihi

    ReplyDelete
  2. hawiz : huhuhu g lah try... sgt unik jgn takot hehehe

    ReplyDelete
  3. dgr cm unik jer sufi...1st time dgr..hihi..tak penah jumpe lor..tp kn..mmg tak minum susu.......

    ReplyDelete
  4. huhuhu sy pun 1st time... ooo ni xde susu rs hot choc...

    ReplyDelete
  5. yo lah..nape akak x tau eh ko beli natang nih????

    ReplyDelete
  6. rasa hot choc eh?..wahh..cam kat UK lak..hihi...

    ReplyDelete
  7. Kak Intan : Sayer sorok hahahaha

    Hawiz : hehehe kat UK plak... sgt best

    ReplyDelete
  8. saya nk beli la...agak2 kat mna n senag x nak cari??? untuk assigment saya ni...help me...

    ReplyDelete
  9. try cari dekat pam2 minyak... huhuhu

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis