Jan 1, 2011

Tahun Baru Datang Lagi...


Salam... Pejam celik... Makan Tido... Dah Masuk tahun 2011... Nak kate happy tu de jgk, tapi takot yang lebih... Umur makin lama makin tua... Tahun depan plak aku dah 25, membe2 lepas sorang2 kawin... Aduhhh tu lagi bikin pala ni pusing... Tapi mmg betullah mase sekarang memang berlalu mmg pantas... Kalau F1 tu pantas die pantas lagi tu...

Dalam tahun 2010 mcm2 pengalaman... pengajaran yang aku dapat... Ade suka duka dalam perjalanan kisah hidup aku... Yer macam biase jatuh bangun, tergolek meniarap, tersungkur melompat... Tapi yang aku kene igt, kite hidup bukan sentiasa akan berada diatas... Tuhan jadikan kite dengan adil dan saksama... Kite kene terima dengan hati yang terbuka & ikhlas... Yang sudah berlalu sume tu dah menjadi satu sejarah dalam hidup aku yang aku x kan lupekan sampai bile2... Yang bakal mendatang aku akan sentiasa bersedia & menerima dengan seadanya...

Bile tahun baru sume akan sibuk2 kate "ape azam ko tahun ni... tahun lepas dah tercapai"... Aku ni nak kate orang yang jenis berazam tu ermmm agak confius siket... Aku ni lebih pada sempoi senang kate... Bukan ape kalau nak diikutkan azam, hari2 azam2 kite tu kadang2 die akan berubah, tetibe esok dah lain... Nak tu... Nak ni... Nak buat itu... Nak buat ini... So hari2 azam tu akan dtg dalam diri kite... tol tak...??? Tapi kalau xde azam orang kate orang tu xde mase depan... Ermm memasing mungkin ade pendapat yang berbeza bagi aku, x semestinya... Yang penting kite kene perbaiki diri dari hari ke hari supaya die lebih baek dari hari sebelom-sebelom nyer...

Selamat menyambut tahun 2011... Aku doakan kat sume termasuklah family, membe-membe, readers... Semoga korang panjang umur... Dapat menunaikan azam2 korang yang mendatang... Sukses dalam kerjaya & pelajaran... Dan yang paling penting kenali hati & diri memasing agar dapat hidup dengan lebih keyakinan... Sentiasa ingat pada pencipta agar hidup kite diberkati oleh Nya... Amin...

2 comments:

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis