Feb 7, 2011

Danga Cruise & Danga Bay Beach...

Sampai je kat Johor ni lepas check in... Kite orang g melantak dulu berhadapan ngan Tune Hotel... Aku lupe nama die... Tapi membe aku cakap kalau sesiape datang Danga Bay ni sure makan kat sini... Pulak lepak waktu malam lagi syok... Lepas full tank barulah senang ati nak merayap... G tukar duit, Jalan ke Johor Sentral... Besar giler tu Lebih kurang macam KL sentral ah gak... Tapi ni tempat bas... Pusing pusing pusing Johor huhuhu...

Macam-macam lah kite orang g... Sampai ke pekan die... Bile malam g tempat paling famous kat Johor ni... Danga Bay... So ternampak Danga Cruise parking baek pya kat tepi pantai... Mula-mula plan nak ah ambik gambar je... Tapi bile ditanya kalau nak naek jenjalan cume RM10 kite orang terus ah naek... Cume kalau sekali ngan makan die mahal sikit RM50 sekepala... Perut masih full so naek jenjalan je ah... Huhuhu dapat ah gak merasa naek cruise... Keliling ah kat situ dalam 2 jam... 

Pastu barulah g Theme Park Danga Bay... Huhuhu sebelum aku nak berkata ape aku mau mntk maap ah awal2 kan... Bukan ape Theme Park die mmg tersangat2lah sunyi... xde orang sangat... Mungkin dorang patut uat sesuatu bagi die lebih gah lagi... Kite orang pun xdelah main game2 kat situ... Just jenjalan je... Pastu balek terasa malam masih muda kite orang terus g ke "Suara OK"... Ni tempat untuk berkaraoke senarnya... Berdepan ngan hotel kite orang... Rate die agak murah... Ape lagi memasing melaungkan suara ah sampai lebam... Macam fiil mase tu hahaha ape pun sangat enjoy... Padahal esk mau bangun awal ni...














8 comments:

  1. bestnyer jenjalan.
    kaktin gak tah sebila leh jenjalan. huhuhu sadis

    ReplyDelete
  2. Kak Tin : alorrhh janganlah cakap gitu... boleh jelah kak tin... ade tu jgn risau k

    ReplyDelete
  3. bestnye~x tau pula ad cruise tu..

    ReplyDelete
  4. aqilah : sy pun x tau kite orang main redah aje hehehe

    ReplyDelete
  5. nak tnya la range korg untuk trip singapore ni semuanya brape.macam best! thanks

    ReplyDelete
  6. Fatin : sy ni jenis saving2 siket... so kite orang tak bermalam di S'pore bermalam di Tune hotel danga bay... rase sume dlm 1200-1500 dah boleh lepas kot

    ReplyDelete
  7. wahhh.oke.mekaseh (:

    ReplyDelete
  8. hai! betul ke rm10 je setakat utk jalan-jalan dalam tu? ohsemmm!

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis