Feb 21, 2011

Menimba Ilmu Di Nature Park...

Salam kengkawan... Dah bekpes lom... Kalau lom gi bancuh teh/milo/kopi pastu ambik biskut kering... Duduk meniarap ke... bersimpuh ke layan citer blog aku neh... Aku ni senarnya budak baru nak blaja pasal2 camera DSLR ni... So kebetulan membe aku Radzi die tengah blaja kat UiTM ambik photography... So dah alang2 tu menimbalah ape yang patut... Die sangat bagus x kedekut ilmu k... Bertempat di Nature Park Kuala Selangor kite orang punya lokasi kali ni... Die tempat yang mempunyai Flora & Fauna amat terpelihara... Siape pencinta alam mmg patut dtg tempat ni...

Bangun seawal pagi park kete kat putra pastu naek train g KL sentral... Pastu tukar plak g naek Komuter g ke Padang Jawa... Penat tu dok tukar menukar... Tggu dak Radzi hambik... Tapi die sudah bikin panas sebab sampai lambat... Hehehe tapi xpe aku paham hujan lebat time tu... Die plak dari Seremban... 

Sampai kat Nature park hujan tatap x benti... Tapi ape nak buat... Nilah cabaran kalau nak jadi photograper yg berjaya (aku ade bilang nak jadi x huhuhu ade kot)... So masuk sini murah sajerk RM4... Di nasihatkan bawaklah krim utk elak nyamuk menggigit... Baju hujan & barang2 yg seangkatan dengannya... Bile nak redah masuk dalam tu haiii x terbilang ah nyamuk die.... Ade je yg dtg menyengat pulakkan aku berdarah semanis madu... ahaiiii...

Teknik2 byk Radzi dok ajar aku... Sempat gak ah aku meminjam lense die yang baru ajerk die beli... Huhuhu mahal k... Aku pun x mampu... Tapi aku nak gak x kire akan aku kumpul duit bagi mampu huahuahua... Nak seribu daya x nak jgn nak dalih dalih... aikkk mcm felik je bunyi... Huhuhu so korang layan je gambo2 yang aku ambik k... Tapi sory sangat cuaca hujan so binatang x banyak mase tu... Mungkin kite orang akan repeat lagi skali nant..
















4 comments:

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis