Feb 11, 2011

Universal Studio Singapore (Part6)...

Weeeeee entry pasal USS aku dah sampai ke penghujung... X sabar nak katam kan citer neh... Penat seyhhh... Tempat terakhir yang kiteorang nak g "Waterworld"... Tapi yang malangnya mase tu hujan... So g lah dok berteduh seketika... Igt hujan2 gini x delah maskot kuar skali dapat jumpe ngan "Betty Boop"... "Kungfu Panda"... "50's Band" & "Marilyn Monroe"... "Frankenstein" lagi skali ambik gambar... Yang paling cute sah2lah Kungfu Panda... Eeeeissshhh rase nak gulingkan je die... Selamat orang dalam tu, kalau betul2 panda habis aku keje kan huahuahua...

Hujan separuh game dorang x tutup k kalau korang nak tau... Tu tgk orang dok sibuk memakai baju hujan... Pelik gak free ke dorang dapat... Haaa tuuu korang silap dalam dunia ni xde bende yang free... Air kosong pun sekarang kene bayar tau... Baju hujan ni 2SGD aje... So korang pakai tu leh ah main hujan & game yang mane2 bukak... Dah basah2 sikit ni kite orang terus menuju ke "Waterworld"... Pakcik bas tu pesan Waterworld ni wajib pegi... Kalau x rugi... Tapi ape nak buat hujan time tu lebat lak tetibe... Die tutup, aduhhhh hampa saje hati ni...

Koang mesti pelik aku x kuarkan entry makan langsung mase aku kat sini kan... Kalau korang nak tau bile korang rase sangat happy perut lapo pun x heran sangat... Tapi ade lah alas perut ngan roti yang kite orang beli mase kat Tune Hotel... Suasana hujan sah2 lapo, so kite orang singgah kat Jurassic Foodcourt... Igt nak ah guna kupon yang 5USD tu... Hati ni was2 gak, pastu mulut dok gatai tya cashier Ist Halal...? Die buley cakap "All Non Halal but no Pok"... Dah terang cakap gitu ater teman nak lah pulak makan kan... Haaa menjawab telan ayor liur jelah mike... (melepas nasi ayam, laksa...)

Kat sini Sabtu malam aje ade "Hollywood Night"... Mula2 excited gak igt ade barisan maskot2 jalan ke kan... Ropeyer pertunjukkan Bunga Api... Sebagai penutup tirai USS malam tu... Bas kite orang ambik paling lambat pukul 1100pm... Sume habis 930pm, haaa kematu punggung dok tunggu bas nak tiba... So korang nak g sini memandailah plan mase, duit, tempat sume k... Yang best bawaklah budak2 sure dorang happy giler... Insyaallah ade kesempatan aku sure akan datang sini lagi, sbb ade game yang x dapat main... Haaaa nanti sat korang jgn igt entry Singapore aku dah habis sampai sini... Tunggu kalau ilham aku datang baru aku kasi update citer pasal keliling Singapore lak... K kawan2 adios...
















4 comments:

  1. wow....................best tol....................

    ReplyDelete
  2. hawiz : mmg sgt sgt best x rugi kalau nak g sini hehehe

    ReplyDelete
  3. ahahaha.."all non halal but no pok" ekekeke...tulus betol cshier itu..ahaha

    ReplyDelete
  4. aine : tulah pasai terpaksalah ikat perut ngan tali rafia hehhheheh

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis