Mar 8, 2011

AP - Ayam Penyet...

Jangan marah haaa sesiape yang pose ganti ke tetibe baca entry aku tergugat iman ke... Xde niat pun... Korang hadaplah dalam seminggu ni memang entry makanan jelah jawabnyer akan keluar... Kejadian berlaku lepas bawak kakak aku balek dari check up... Sebelom balek umah kite orang kasi lunch  kat luar dulu... Makanan yang diberi nama "Ayam Penyet" ni dah memang famous dekat negara kite... Makanan ni berasal dari negara seberang... Dulu mase g umah kakak aku kat Bintulu aku makan "Nasi Lalapan"... Kalau nak ikutkan die pun lebih kurang macam Ayam Penyet gak... Tapi memasing ade speciality die.... Bagi aku yang sedap Ayam Penyet ni dekat "Restoran Ayam Penyet-AP"... Die punya sambal aduh sape yang x tahan pedas memang akan menggaru kepalalah pulak diselangi ngan poloh-poloh... Dah macam makan sambil berjogging pulak... Kalau x percaya silelah try dulu baru hangpa tau... 




:: Ikan Pari Bakar - RM 6.00 ::


:: Daging Rendang Sapi Padang Asli ::


:: Rendang Ayam Sapi Padang Asli - RM 7.50 ::

No comments:

Post a Comment

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis