Mar 10, 2011

Mini Zoo Dekat Upis...

Entry ni xde kene mengena ngan kemenangan aku bersama ngan Memey... Cume kebetulan 2 orang membe upis aku baru membeli pets memasing... Wahhh sangat kagum dengan mereka ini... 1st Ezwan membela Sugar Glider (tupai terbang)... 2nd Salman pulak membela Leopard Tortise... Nak tau harga 2 ekor menatang cute ni bape...??? Pastikan xde sakit jantung bile dengar harga sekor ni eh... Suger Glider skali sangkar sume RM380... Yang Leopard Tortise ni plak RM450 sekor... Haaa mahalkan harga memasing... Kenelah kuar duit lebey sikit kalau dah datang minat... Memasing cara bela die berbeza... Tapi aku rs yang lebih aku minat ngan sugar glider... Sebab die manja & die akan sentiase duduk melekat dengan tuan die ajerk... Leopard Tortise pun manja gak... Senang citer menatang mane dah kenal tuan die sure die akan manje giler...

Memasing tengah usia baby... So yang SG makan buah epal & LT plak makan sayur kubis... Senang kan... Tapi sesiape yang minat kat luar tu kenelah beri tumpuan yang sepenuhnyer nak menjaga k... Die pun ade perasaan... Kalau x die boley mati x ke kesian... Bela binatang ni elok gak salah satu die dapat hilangkan stress... Ermmm mcm teringin aje nak bela... Tapi selain menatang ni ape lagi yang best & cute eh... Ade idea tak ???

BJORK




KURU



2 comments:

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis