Apr 7, 2011

Didahulukan Ke Makam Mahsuri...

Memulakan xtvt menuju ke 'Makam Mahsuri'... Mcm korg sedia maklum ni adelah satu tmpt bersejarah... Kalau nak aku menerangkan cerita dari mula tu mmg agak terkial2 sikit... Bab2 sejarah ni pokcik lemah sikit... Dari kedengaran melalui telinga aku ni Mahsuri menjadi lagenda kerana nasib yang menimpa Langkawi selepas peristiwa pembunuhan ke atasnya. Langkawi menjadi pulau yang tidak aman dan tidak makmur selama tujuh keturunan. Kesan dari penganiayaan , cemburu dan kemarahan yang tidak terbatas. Ini jugak kesan menghukum puteri simbol kesucian. Cukuplah sikit2 yg aku leh sharekan, nak pjg2 sile click dihujung jari anda (google). Masuk kat dalam ni dikenakan Rm5 je... Selain makam, Telaga Mahsuri pun ade... Rumah2 kampung.... Tapi ade 1 site ade gak burung2 diletak mcm mini zoo... 















No comments:

Post a Comment

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis