Apr 12, 2011

Mandi Dekat Tasek Dayang Bunting...

Tempat terakhir kite orang pegi dari pakej RM25 tu menuju ke Tasek Dayang Bunting... Mase perjalanan tu kite orang benti di tengah perjalanan dapat tengok satu bukit2 terbentuk menjadi seolah-olah seorang wanita mengandung sedang baring... Kejadian Tuhan kan mmg sgt2 kagum...


Sampai tasek tu ramai gak orang... Beruk pun ade, byk sgt beruk2 kat situ yg nakal kalau die nmpk ajerk korang bwk beg plastik die akan rampas tampa rase bersalah... Wahhh enak aje uat gitu kan... Kat sini yang best korang leh mandi tapi bg sape yg x tau berenang disarankan supaya memakai life jaket... Sbb ni air tawar bukan senang nak apungkan badan kang x pasal2 tenggelam plak air dah ah dalam...

Korang cube bayangkan betapa besarnya ciptaan Allah s.w.t air tawar tu di kelilingi oleh air laut yang masin tapi tetap x bercampur... Disebabkan sini lepak mandi manda sgt best sorg kite orang lepak lama skit... Bagi yang x nak mandi nak naek ape menatang yang kayuh2 tu pun buley tp x tau plak bape hengget... Tapi kalau korang g Langkawi aku mmg syorkan korang dtg sini k... Rugi kalau x g....










2 comments:

  1. Meriah sungguh org like pasar ramadhan *motep sangat pasar ramadhan*

    ReplyDelete
  2. hehehe sgt2 meriah kat sini... best lak tu

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis