Apr 28, 2011

Persembahan Tarian Di GWK...

Sekarang mase untuk menghiburkan hati lepas perut bertalu-talu disumbatkan makanan sampei pudek (padat)... Sesedang matahari nak melabuhkan tirai ramai orang berpusu-pusu ke patung yang besar tu... Rupenyer Pak Neca bilang ade persembahan tarian... Bermacam-macam jenis tarian ade antaranya di panggil sebagai Tari Kecak... Dalam tarian tersebut ade jugak menceritakan pasal Burung Garuda yang menyelamatkan seorang perempuan... Kalau korang perasan part akhir skali dalam tarian tu ade perempuan tu duduk atas Burung Garuda kan dah same macam patung tu kan... Ade Pak Neca bg tau ape asal usul ceritanya tapi aku x berape ingat... Yang seingat aku Burung Garuda tu ade buat perjanjian dengan Perempuan tersebut supaya die akan menjadi penyelamat/pelindung kepada perempuan tu... Nak tau lanjut sesamelah kite google okey... Diakhir persembahan sape nak bergambar boleh dan dialu-alukan... Selesai barulah kite orang dibawa ke Hotel untuk Check-in... Hotelnyer sangat cantek nant aku bikin 1 entry tunjukkan kawasan di sekeliling okey...












2 comments:

  1. wow...syok nyer..eeee...nak g gak..

    ReplyDelete
  2. hawiz mmg sangat2 best ehehehe... plan ramai2 baru syok

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis