Apr 6, 2011

Redah Cuti Ke Langkawi...

Langkawi... Macam aku dok cakap mau update tapi lame beno mau update nyer... Sekarang mase agak berlebihan baru lah mau update sikit-sikit dulu... Cakap pasal Langkawi ni terimbau kenangan mase g bercuti dengan Kak Intan, Afiq & Amat tahun lepas... Banyak kenangan pahit manis mase tu... Ular... Hantu... Coklat... Haiii memang x leh lupe... Tapi kali ni aku g same Oni & Uci... Tahun lepas g naek belon tapi tahun ni g naek bas... Mula-mula nak kan cabaran mau naek KTM tapi x dapek sebab tiket dah habis... Mane taknyer time CNY...

Yang agak bestnyer tu kite orang bertolak dari opis... Pagi tu keje dah siap bawak barang-barang... Bebudak opis ramai yang x tau... So terpaksalah sorok-sorok beg bagai... Biaselah aku x suke kecoh-kecoh hehehe... Bas pukul 11pm di Bukit Jalil... Pejam celik... Pusing sane pusing sini x sampai-sampai... Yelah jauh kot... Hati pun x tenang senarnya... Yelah bas kan byk yg excident... Tapi ape pun slamat sampai dalam pukul 7am di Kuala Perlis... 

Terus menuju ke Jeti mau ambik Feri... Orang sangat ramai die pudek(padat) selagi buley... Aleh2 membe aku Oni x dapat seat... Tapi dapat special treatment duduk kat driver... Argghhh tensen pokcik... Pokcik pun nak hehehe.... Sampai terus nak cari keto lak... Seyes aku cakap mase tu harga kereta sewa melambung mcm orang main saham... MAHAL... Alasan sbb CNY agak-agak ah kan... Bodek punya bodek tipu sunat sikit dapatlah murah sikit kete Viva... Aku cakap aku student huahuahua student sgt ko... Astaga ape nak jadi neh cik sopian...

Kite orang dah awal-awal book motel kat Pekan Kuah... Tapi Uci xmo die mau ddk kat Pantai Chenang aku dah habaq awai2 dah fully booked... X nak cayer kite orang redahlah g cari... Seyes kepenatan dok cari x jumpe... Tetibe terjumpe Abg Uci same wife die... Leh lak terjumpe kat sane kan... Dok mengadu masalah kite orang nak overnite... Abg die yg baek ati akan tolong cari kalau ade...So mase 1st day tu check in ah kat satu Motel ni... Bukan nak kutuk... Tapi nama pun Budget Motel kan... Mmg agak azablah gak... Dengan bilek air die kongsi laki pompuan (tuan motel adelah melayu)... Pergghhh memang x tahan... 

Malam tu Abg Uci call die dah dapat bilek dekat "Sunny Beach Resort"... Punya bersyukur kite orang mase tu... Tapi lagi skali aku kene tipu sunat... Pagi2 tu aku jumpe tuan motel cakap kite orang nak kene balek sbb ade emergency... Terpaksa ok mmg x sanggup duduk situ... Aku x kan mention name motel tu tapi die area Pekan Kuah... Agak x selesa... Bukan memilih tapi bercuti ni nak kan keselesaan & ketenangan gak kan... So gitulah mukadimah yang aku leh kongsikan... Tunggu entry2 yang lain cerita pasal aku g jalan kat sane plak... Senang-senang commentlah york...


:: Gambar kenangan mase aku pegi tahun lepas ::


:: Tahun ni same Uci & Oni ::

No comments:

Post a Comment

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis