Jul 26, 2011

Air Soda Gembira @ Simpang Raya...

"Simpang Raya" ni name sebuah retoran yang terkenal dengan "Masakan Padang"... Punya jalan sehari suntuk rehat kejap baru sekarang nak ngetest masakan orang Bandung... Masakan padang ni kalau korang nak tau die akan hidangkan korunk dengan beraneka-aneka lauk pauk... Jangan risau korang tak perlu bayar kesemuanya... Bagi lauk mane yang korang ambik baru dorunk akan kira... Ayam 2 ketul satu pinggan, kalau kite ambik 1 maka satulah die kira... Bagi lauk yang berkuah bagi yang dah ambik makan die kira 1...

Dah banyak sangat lauk depan mate, sampai bulat-bulat mate hitam memasing tak tau nak pilih mane 1... Rase macam nak bukak puase pun ade gak... Tapi yang terbaek lauk malam tu "Daging Rendang"... Perghhhhh lazat die sampai rase nak simpan je dalam mulut xmo telan... "Ko jangan ingat ko buaya kah sufian leh simpan daging dalam mulut wakakakaka"... Tapi seyes weh sedap....

Ok bab air yang aku nak share ngan korang... Special n famous kat Bandung ni "Air Soda Gembira"... Korang minum sure korang akan tergelak terbahak-bahak (ok itu tipu)... Die sebenarnya air soda yang dicampur dengan susu & sirap... So aku rase gembira tu sebab semanis manisan yang dah dicampurkan tu... Takdelah tergelak terbahak-bahak itu air cap Bintang boleh hehehe... Kat sini jugak membe aku Hisyam dah berputik same gadis Bandung, Name die Buk Rinie... Tapi nak buat g mane dapat jumpe kejap je time ambik order, lepas tu Buk Rinie solat... Tulah bro aku dah suruh cepatan dong bertindak wakakaka...



:: Kepenatan belom makan... Apis tenung tu makan lauk je jgn ko makan pinggan plak ::



:: Tengok banyak gilerkan lauk-lauk die ::



:: Inilah Rendang Daging yang aku bilang tu ::


:: Rupe Air soda gembira sebelom di campur ::



:: Muka kembali cargas selepas dicas dengan makanan-makanan yang enak ::

**Kesemunya dalam 360,000rp so kite orang devide kemudian... Air Soda Gembira 75,000rp secawan...

4 comments:

  1. rendag tuh..alamak sedapnye wehhh

    ReplyDelete
  2. Memang sgt sedap pastu lain lak rase die

    ReplyDelete
  3. Hawiz : huhuhu mmg terbaek... x rugi ehehee

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis