Aug 5, 2011

Akhirnya Jumpa Gak Satay Minang @ Bandung...

Favourite aku "Satay Minang"... Korang penah makan tak? Haaa ni yang nak promote ni... Kalau nak try dekat area "Kampung Baru" ade... Nantilah free-free aku bikin satu entry nanti boleh korang try... Mintak maap eh, Bulan pose gini tetibe terbikin entry makanan lak... Sabar-sabar tahan air liuq yang meleleh tu k hehehehe...

Tibe waktu untuk kite orang lunch... Dibawa lagi skali ke Restoran Nasi Padang... Aku lupe nama die yang penting ade ade bunyi "Sederhana"... Maksudnya tu harga die ditahap sedang-sedang tak mahal sangat... Macam biasa kite orang disajikan bermacam-macam lauk macam dekat "Simpang Raya"... Aku teringin benar nak makan satay minang yang asli dari Bandung ni, Alhamdulillah dapat gak akhirnya... Rasa die agak same macam aku makan kat Kampung baru... Cuma tak ade nasi impit jerk... Lauk padang yang sedap plak mase kat sini "Sambal Paru".... Perghhhhh sedap die sampai mintak tambah lagi satu pinggan... 






:: Inilah die rupe satay minang... Membe2 yang baru try pun kate sedap huhuhu ::


:: Soda Gumbira tatap tak dilupakan ::

2 comments:

  1. Fezul : Huhuhu masakan padang memang tak menghampakn sume sedap2 hehe

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis