Aug 9, 2011

I L.O.V.E Bandung...

Nampaknyer ini entry terakhir aku pasal Bandung... Rase macam tak cukup 4 hari ade kat sini... Sekejap je dah nak balek... Aku mengakhiri tajuk entry aku dengan "I Love Bandung"... Serius bile kite di negara orang banyak yang kite akan blaja, dari segi adap & adat disesuatu tempat tu... Contoh perkataan aku blaja mase kat sane, Macek = Jalan Jem, Kabutan = Rempit, macam-macam lagilah... Huhuhu... Bagi sape yang mau lebih details lagi kos peniapan kat sane bolehlah korang hubungi "Bapak Barnus"... Add aja die kat FB... Orangnyer sangat peramah, Tima kasih ya Pak Barnus same Bapak yang drive, aku lagi lupa namanya... Secara jujur kami senang bangat sama Bapak berdua... Insyaallah next time kami guna khidmat bapak lagi... Keep in touch ya di FB...




Seperti mane yang aku janjikan, aku nak tunjukkan barang-barang yang aku beli mase ade kat "Bandung"... Ini bukan nak berlagak mahupun menunjuk-nunjuk... Cume nak memberi tau info-info kat korang mane tau yang teringin nak pegi Bandung, korang leh ah belek-belek blog aku... 


Telekong ni aku belikan untuk Ibu, Angah & Adek... Yang dalam beg tu 160,000rp & Yang tak ade beg tu 110,000rp


Kain ela aku belikan untuk Ibu same Kak Intan 120,000rp sepasang


Kain Pelekat ni plak aku belikan untuk Bapa, Along & Abang Ipar aku... Aku lupe plak tak salah 3 psang dapat 240,000rp kot... Kain die berkualiti sebab 6,000 benang... Kesemua atas ni aku beli di "Pasar Baru"...


Jenuh mencarikan Tshirt untuk Along aku... Biaselah die pakai saiz agak besar sket huhuhu... dapat tak salah 25,000rp di area "Bandung Selatan"...


Baju Tshirt ni kalau di convertkan dalam duit Malaysia hanya dalam RM7 sajerk...


Wallet yang aku idam-idamkan "Braun Buffel"... Aku dapatkan di "Jalan Riau - Terminal Tas"... Harganya jangan terperanjat 106,000rp...


Baju baby ni aku belikan untuk Anak buah aku "Baby Iman"... 


T-shirt ni aku punya... Pun aku lupe bape harga die... Yang penting dah ah murah dapat lak lagi 10% sebab Bapak Barnus yang bawakkan... Tempat ni dekat "Little Inx"...


Kasut Converse ni aku belikan untuk adek aku hanya 83,000rp... Di "Grutty"...


Dekat luar kedai kasut ni ade orang dok jual "Souvenir"... Tak salah sume ni dalam 60,000rp aku habiskan..


Aku memang giler dengan baju "Superman"... Di persisiran "Jalan Cihampelas" penuh dengan baju-baju macam ni... Spidermanlah macam-macam... Hanya dengan 95,500rp...


Selepas makan "Yamin Asin" sebagai makan malam... Kite orang sempat bergerak ke Shopping complex kat sane... Aku nak cari baju macam "Baseball" tapi yang macam ni pun oklah... 129,900rp aku dapat...


Memandangkan cerita "Captain America" tengah popular di tayangkan... Tetibe die nampak cantek... 69,9000rp harga die...


Inilah yang aku tunggu-tunggu... Seluar jeans skali dapat lak "Fred Perry"... Melonjak-lonjak kegembiraan... Hanya 250,000rp... Kedua-dua barang diatas aku dapatkan di "Rumah Mode"...


Sweater GAP ni adek aku yang nak... Nampaknya dekat Bandung memang betul2 murah berbanding mase aku beli di "Bandar Kuta, Bali" dulu... Sini hanya 99,000rp tapi di Bali 150,000rp...


Rokok ni aku belikan untuk memembe laki-laki kat opis... 115,000rp aku dapat lepas tawar huhuhu... Sweater & Rokok ni aku dapatkan lepas balek dari ke "Donatello"...

Alhamdulillah kite orang selamat pergi & selamat pulang... Acara Laki-Laki yang diberikan nama oleh Bapak Barnus tamat sampei sini... Sebelum pulang membe aku Apis same Hisham dah kene serangan sakit perut, dorang sampai muntah2... Bile sampai Malaysia plak aku yang kene... Ape lagi MC lah gamaknyer... Tengok dari segi kite orang makan takdelah makan bersepah kat tepi-tepi jalan, tapi tetap kene gak... Ape nak buat perut tak bape nak power... Terpaksa menahan 2 ke 3 hari nak hilang sakit die tu... Yang penting Percutian yang sangat BEST...!!! SERIUS...!!! Pasni tak tau kemane lak membe-membe aku ni... Aku macam orang "Kuning" follow jerk korang k hehehehehe...

4 comments:

  1. just got back from bandung, was googling i love bandung and saw this. beautiful place :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nonie : sorry late reply... Yes u r right Bandung one of the best place need to go... Espectially who are love shopping... Anyway thax for visit my blog..

      Delete
  2. Ni mmg shopping mode activated ni..gle r

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat murah dekat sane... wajib shopping okey

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis