Aug 22, 2011

LOMO Dihujung Jari...

Jeng Jeng Jeng... Tinggal seminggu sajerk nak habis puasa... Yahoooooo jerit sekuat ati.... Dengar tak... Dengar tak... Suara aku bak buluh buat lemang??? Tak dengar kan... Puasa x korek telinga ah tu wakakaka... Ok semangat ni aku share something ngan korang... Hehehe uat pe kite nak kedemut (kedekut) ilmukan... Korang tau pasal "Camera LOMO"... Harga camera ni agak mahal kalau nak beli tak salah aku... Sebab teknik gambar die macam gambar "Lama"... Sebab tu nama die Lomo kot huhuhu...

Disebabkan nak beli mahal, puas aku pikir macam mane aku nak dapatkan gambar-gambar macam tu... Ting Tong Tiong bunyi aku orang tekan loceng dalam pale otak aku neh... Tetibe datang idea, kebetulan aku ade software "Pixelmator"... Die digunakan khas untuk mengedit (ubah suai) gambar... Pastu terus aku youtube cari cara-cara edit pix Lomo... Wahhhh tetibe aku cerdik seperti kancil (tetibe ingat citer sang kancil & sang buaya) wakakaka... Selamat jumpe... Dari situ aku blaja edit sikit-sikit... Korang tengoklah hasil guna tulang dua tiga kerat aku tu k... Kalau rajin comment, kalau malas senyum pun dah cukup... Thx bebeh... choww....


Bawah ni youtube yang aku cakap tu, Pixelmator tu aku guna untuk Mac, PC lain aku tak sure die konpius-konpius siket... Korang cube-cube google k...








:: Hari Raya ::


:: Bandung ::


:: Bali ::









P/s : Hati sangat happy dapat edit pix Lomo... Bagi pengguna iphone tak salah aku ade software untuk Lomo ni... Try k...

6 comments:

  1. Dayah : huhuhu thx baru je blajo tu...

    ReplyDelete
  2. lomo 360 plg urban klo ko x caye leh tgk kat blog group aku...

    ReplyDelete
  3. gempak ar yan.. sib baik aq xleh.. tp lomo ni leh download x kt lptop/????
    jawab kt opis k.. huahuhuahua...

    ReplyDelete
  4. hehehe boleh je... nant esok kat upis kite sembang sambil minum air milo wakakaka

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis