Aug 25, 2011

Mee Kari Ibu Sangat Sedap...

Ni sume citer pasal Sabtu lepas... Adek badek belah Ibu aku dah plan mau berbuka kat umah aku... So punya pikir ape menu nak masak, last Ibu masak "Mee Kari"... Perghhhh sangat lazat weh, seyes tak tipu korang... Heheheh... Tapi tulah aku sekarang mungkin dah terbiase tak makan banyak, so konon hari tu ambiklah lebih sikit... Tapi ape nak buat aku tak habis... Haiiisshhhh... Tapi takpe, Insyaallah lepas Rayer ni dah nekad mau jadikan badan yang lama aku balek... Huhuhu... Macam mane badan lama aku ermmm tengok FB sudah...

So malam tu lepas dok kekenyangan, temanlah sepupu2 aku yang kecik2 tu main "Bunga Api"... Cakap pasal bunga api ni kan... Korang masih ingat tak bunga api yang terjuntai kebawah tu... Sory ayat bunyi macam 18sx siket... Tapi betul ade, aku tya ah membe opis aku, die pun tak penah ketahuan... Puas aku google tapi tak jumpe... Die macam riben pastu terkulai kebawah tu... Alamak susah ah nak terang, bukan ape saje nak share ngan korang sebab bunga api tu mcm best... Die akan tukar2 warna huhuhu...

Mase adek Ibu aku datang sebelum tu die sefamily ade pegi "Jalan Tar"... Hari sabtu plak memang orang sesak... Die kate anak die hilang... Perghhhh berderau darah bile dengar... Puas cari tak jumpe... Mntk rolong Rela eh yg jaga tu, Orang2 jual kat situ... Tapi tetap tak jumpe... Dalam 3 jam gak ah... Makcik aku dari taknak nangis tak leh tahan nangis jugak... Yelah weh anak sendiri plak tu... Last pakcik aku decide pegi balai polis nak buat report, skali terkezut anak die ade kat balai polis... Terus die lari pelok Let die nangis2... Perghhh selamat sepasang kekasih yang anta die ke situ... Alhamdulillah... Kalau orang tak betul yang jumpe tak taulah... Dah ah nak ghayer... Korang sape yang nak bawak anak kecik tu Tolonglah beringat ok, jaga anak-anak kecik tu...




:: Haaa tengah-tengah tulah yang hilang kejap hari tu ::





2 comments:

  1. pehh..mmg sedap + meriah tuu..=)

    ReplyDelete
  2. hawiz : huhuhu mcm mn pun mknan ibu kite msk sure adp kan

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis