Oct 3, 2011

Aiskrim Malaysia Penyelamat Fire Drill


Salam sume... Huhuhu pejam celik dah masuk bulan 10 kan... Kejap tol... Usia pun makin bertambah-tambahlah nanti... Ok ni aku bukan nak citer pasal usia tapi nak kongsi pasal "Aiskrim M'sia" same "Fire Drill"... Jumaat lepas ade latihan Fire Drill... Biaselahkan dari skolah dulu dah ade latihan-latihan camni... Tapi memandangkan kali ni kat opis yang baru tingkat pun dah hampir-hampir Gunung Everest... Aaaacerr bayangkan mase nak turun tu macam mane... Rase terketaq-ketaq bile sampai bawah... Adoiilahhh...

Sampai bawah memang seyes tahap kepanasan membuak-buak... Aku ni bukan ngada-ngada tapi memang tak tahan panas, bile panas sure muka cepat merah padam... Jangan aku jadi bahan kebakaran sudah... Aku terbakar dalam bukan rentung kene bakar wakakaka... Tapi naek atas dapat habuan... Time kasih kat membe upis aku "Aida"... Macam tau-tau jekan ade Fire Drill, die siap bawak Aiskrim M'sia dari umah... Wahhh sangat lama kot tak makan aiskrim ni... Dulu jual 10sen @ 20sen... Pos kat FB sure membe-membe terkenang kisah lama... Kot zaman berchenta ke mane tau kan... Hehehe ape pun harap gambar Aiskrim ni dapat buat korang tersenyum & terkenang zaman dulu-dulu... 

4 comments:

  1. sejuk gusi gusi layan eskrem ni wahaha..
    dulu seposen jer dik..skrg ni dah 20sen..

    zaman cucu cicit nanti mungkin boleh jadi singgit ;p

    ReplyDelete
  2. kaki sape yg terjulur tu..huhuhu

    ReplyDelete
  3. Pinky Momma : hehehe tau xpe.. api dulu huissshhh pantang ade sen sure beli hehehe... mgkn gak kan pasni sure sehengget...

    Putri alia : hahahaha my fren kat upis... lupe lak nak cropkan hehehe

    ReplyDelete
  4. nyam nyam nyam.. dah lama tak makan aiskrim malaysia nih..

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis