Jan 24, 2012

New Year @ Muara Sungai Duyung, Medan Ikan Bakar...

Tahun 2012 kali ni agak kelainan sikit dari tahun-tahun yang dah lepas... Kali ni aku celebrate sesame membe-membe upis aku... Kebetulan kite orang kat area Melaka... Tekak ni dok memanggil-manggil ikan bakar... Lepas lepak kat area Bandor Melaka, nak ke tempat ikan bako memasing tak tau jalan... Selamat ah ade Polis, aku pun dok ringankan mulut menanya... Sangat peramah betul Polis tu, pulak jeles terang dan nyata (macam hukum tajwid je) die bagi direction... Make dengan itu sampailah kite orang dekat "Muara Sungai Duyung, Medan Ikan Bakar"... Orang memang ramai tak hengat, malam new year kate kan... Tapi tetap setia kite orang dok nunggu nak makan jugak... Alhamdulillah walaupun lauk yang tinggal dah tak seberapa, janji kenyang & sangat berbaloi... Murah ok dalam RM200... Murahkan... Jom terjah menu yang ade...



:: Nasi Lemak / Nasi Putih ::


:: Sayur Kailan Ikan Masin ::


:: Sotong Goreng Tepung ::


:: Udang Butter ::


:: Sepahat ::


:: Ikan Siakap Tiga Rase ::


:: Ikan Sambal Bakar ::


Haaa nilah teman-teman upis aku yang sangat sepotenk... Cayalah korang... Next plan kite panjat Bukit okey yahooooo.....

4 comments:

  1. sepahat? apakah itu? x perah dgr..

    ReplyDelete
  2. Yun : Saya pun ni baru 1st time makan... nak kate sedap sangat tu ermmm tak tau nak ckp kene rs sendiri huhuhu bg sy ok2 je hehehe

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis