Feb 14, 2012

Dinner @ Tanjong Lobang Beach... Test Makan Sayur Midin...

Ok kali ni aku nak update pasal makanan lagi... Aku tak taulah korang tau ke tak, dekat area Sarawak ni makanan Seafood ni memang agak murah... So balek dari jenjalan tu kite orang singgah ke "Tanjong Lobang Beach" untuk terus dinner... Secara jujur aku cakap dekat sini susah nak cari kedai "Halal" so kalau korang datang ke Sarawak kene pandai-pandailah cari jangan maen terjah ajer... Kakak aku cakap pun kalau die keluar ke Miri kadang-kadang hanya makan "Fastfood" jer.... Tapi kalau cari Insyaallah boley jumpe... Dekat sini buat pertama kali aku try "Sayur Midin", die lebih kurang macam pucuk paku tapi kurang pahit... Seyes sedap weh... Sesambil makan dok tengok sunset, perghhhh cantek sangat... Terukir senyuman bile tengok...


:: Air Kelapa Muda ::


:: Udang Gorang Butter ::


:: Tomyam Campur... Seyes lain sikit tapi sangat sedap ::


:: Udang Goreng Tepung ::


:: Ikan Bawal Masak Tiga Rasa ::


:: Sayur Midin Goreng Belacan ::


:: Aku sempat ambik gambar sunset ::

5 comments:

  1. my favorite food,sayur midin belacan....hehehehe...

    ReplyDelete
  2. Aizu : sedap en... kamu orang srwk ya?

    ReplyDelete
  3. ye saya org sarawak....lama x blik kat sana....hmmmm...

    ReplyDelete
  4. Aizu : Awat lame tak balek sane??? tapi sayur ni memang sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab study kat sini blik pun time raya je.....sayur midin memang sedap..satu lagi makanan yg you patut cuba di borneo iaitu "ambuyat"....sedap juga tu...

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis