Mar 23, 2012

Berperang Paintball Di Taman Harmonis, Gombak...

Selalunya bende yang pertama cube ingin kite lakukan sure kite akan excited lebey... Haaa macam tulah jugak perasaan aku sesame membe opis aku neh... Memasing ramai yang tak pernah main "Paintball" ni, so mulut memasing tak henti-henti dok cakap pasal paintball slagi lom tibe harinya... Jenuh gak aku ngan membe dok survey kat dalam tenet ni, ade dapat jauh pastu mahal... Tapi dari pengalaman membe aku "Apis" yang penah main kat Taman Harmonis Gombak, so die suggestkan pegi sini... Harga lepas dirunding kite orang dapat RM30 dengan 50 peluru + Mask & Marker (Senapang)... Berbaloikan...??? Mungkin dapat murah sebab kite orang dapat kumpulkan seramai 32 orang... Jenuh jugak aku bodek sorang-sorang ajak main menatang ni... Tapi yang penting korang dinasihatkan memakai baju & seluar yang tebal, sebab tak ade baju keselamatan diberikan... So ape-ape jadi sendiri mau hengat... Kasut pun diwajibkan memakai kasut sukan... Segala cara permainan brother kat situ yang uruskan... Kite orang sempat gak main "Catch Flag & Chicken Run"... Macam mane cara main tu korang try lah cari dalam goole @ Utube okey... Lama jugak kite orang dapat main sebab tambah peluru... Puas ati tu memang terukir kat mulut memasing lepas main tu, tak cayer best moh tengok gambar aku sempat ambik...


:: Group 1 ::


:: Group 2 ::



:: Group 3 ::


:: Group 4 ::


:: Mask ::


:: Marker ::


:: Team aku Group 1 ready untuk bertempur dengan Group 2 kat bawah ni ::


Aksi memasing bermain dah macam dalam perang betul... Tapi yang aku betul tak dapat lupekan, 1st tembakan aku kene kat kepala... Seyes biol kejap bile kene... SAKIT...!!!









Ini akibat sebab tak pakai baju tebal... Ade yang berdarah pun ade... Moh tengok reaksi memembe yang lain lepas berperang...






**Dah habis maen, keesokkan harinya membe aku Azlin baru perasan "Rantai Emas" die hilang... Alhamdulillah dengan berkat kesabaran & kesungguhan aku ngan die pegi cari balek, jumpe jugak akhirnya... 

2 comments:

  1. wahh bestnye.. xpenah main paintball.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aesya : kene try okey... bile dah try sure nak lagi.. sebab dah macam betul plak dok perang....

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis