Mar 20, 2012

Mandi-Manda @ Melaka Wonderland Theme Park & Resort...

Melaka Wonderland Theme Park & Resort ni taman tema air senarnya... Lokasi di Ayer Keroh Melaka... Kalau lepas dari tol Ayer Keroh tu die tak jauh sangat dah, berada di sebelah kanan... Harga untuk orang  dewasa RM30, tapi rezeki punya pasal kakak aku booked kat laman web dapat RM18... Banyak kurang tu, so kalau korang rajin lawatlah laman web die okey... Kite orang sefamily kesini sebab kakak aku datang bercuti ke KL sempena Bday Ibu & Iman... So last2 decide pegi sini... Ok jugaklah tempat die, yelah baru bukak kan jangan ah koran aspek die dah ade macam-macam... Yang dah ade pun dah memadai untuk bersuka dan ria huhuhuhu... Tapi yang penting pegi sini korang kene bawak towel sendiri okey...!!! Kalau tak bawak tu haaa dah dalam cuaca panas terik tu korang berjemurlah macam ikan kering untuk keringkan diri...



:: Map dalam Wonderland ::


:: Harga tiket ::



Pelampung ni aku sewa RM20... Tapi bile korang pulangkan balek dengan keadaan yang selamat RM10 akan dikembalikan...



:: Maskot die, Dinasour kot ::

Okey antara game yang ade dalam Wonderland tu korang leh tengok gambar-gambar yang aku ambik kat bawah ni.... Walaupun tak banyak tapi okeylah untuk tononan umum huhuhuhu...








:: Iman happy dapat main air ::


Dalam banyak-banyak game, yang gambar atas dan bawah ni paling mencabar... Sebab ape die sangat menjunam pastu korang hanya berpaut pada pelampung aje... Cer bayangkan terasa macam perut korang kene geletek mase tu okey... Huhuhu ape pun BEST...!!!



Yang ini lagi style sebab kalau perhatikan die semacam mangkuk tandas... Macam tulah gayanyer bile main game ni... Korang akan berpusing-pusing dan last-last akan masuk dalam lubang tengah-tengah tu...




Game yang ni korang kene lebey berhati-hati sebab takut kulit anggota badan tergeser pada papan gelongsor ni... So boley mengakibatkan luka... Dulu mase dekat Sunway Lagoon aku pernah terkene, cume kali ni kene lebey berhati-hati...

No comments:

Post a Comment

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis