Mar 9, 2012

Nasi Kerabu Terbaek @ House Of Nasi Kerabu, Prima Sri Gombak...

Sabtu lepas aku g servis kete, memandangkan "mase dah time" untuk bawak die sebab dah cecah 10000... Habis dari servis membe aku "Kak Intan" calling die kelaparan, aku pun ajaklah menuju ke area "Prima Sri Gombak"... Sebab senang dekat & macam-macam kedai makan ade kat area situ... Aku tetibe terpandang tepat dekat satu Restoran "House of Nasi Kerabu"... Secara jujur memang aku ni kurang gemar & tak pandai dengan "Nasi Kerabu"... Aku agak tak gemar sebab die banyak sayur, sampai aku cakap kat membe aku dulu-dulu "takmo sebab macam makan daun"... Sorry sebab kasar sikit bahasa aku tu, tapi aku ni jujur orangnyer huhuhu... 

Tapi bile terpandang Restoran HONK tekak aku ni rase teringin plak... Aku pun try "Nasi Kerabu Tumis Istimewa" & Kak intan ambik "Nasi Kerabu Nara"... Tanpa segan silu dengan bangganyer aku nak cakap, daripade aku tak gemar makan nasi kerabu ni, tapi dekat Restoran ni betul-betul buat aku ubah selera... Memang sangat sedap, aku bukan nak bodek tokeh ke ape, tapi memang sangat sedap... Aku nak cakap pun tak reti, sedap sedap sedap senang citer huhuhuhu... Pulak dok order desert "Bubur Sanggupal Nangka" aduhhh terduduklah ko makan weh (ok makan memang duduk kowt)... Fuhhhh layan aku cakap, bubur sagu bersama hirisan nangka... Aku malas nak cakap banyak, kene try baru korang tau aku tipu ataupun tak... 


:: Tengok sampai JJCM pun ade singgah kesini... Dah tentu sedap ::


:: Nasi Kerabu Nara (Daging Bakar/Ayam Bakar, Telur Masin Keropok) - RM6.90 ::


:: Nasi Kerabu Tumis Istimewa (Daging Bakar, Ayam Bakar, Bawang Jeruk, Telur Masin - RM9.50 ::


:: Inilah rupe Nasi Kerabu lepas digaul... Nak ikutkan patutnya nasi aku warna kuning, tapi mase tu nasi tengah masak ::


:: Epal Hijau Asam Boi - RM 5.00, Tembikai - RM 4.00 ::


:: Bubur Sanggupal Nangka - RM 2.50 ::


:: Menu-menu yang special pihak Restoran akan tulis kat board ::


Part paling best tetibe aku dapat ucapan terima kasih ditwitter dari HONK... Memang lain dari yang lain untuk pihak restoran memikat hati pelanggan... Pade tuan restoran terima kasih sebab dah membuka mate serta selara saye pade "Nasi Kerabu"... Insyaallah akan datang lagi tapi kali ni untuk try "Laksam" sebab itu salah satu makanan kelantan fav huhuhu...

4 comments:

  1. Replies
    1. Kamal : seyes lazat weh huhuhu ko kn try

      Delete
  2. sedap uhh nasi kerabu..lama x makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida : tau xpe... sy 1st time makan kat sini... memang sangat sedap...

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis