May 24, 2012

"Am Sekard Sir" Untuk Ke Night Market Krabi...

Ayat "Am Sekard Sir" ni senarnya "Paula" (staff Buri Tara) yang dok cakap kat kite orang sebenarnya... Bile diterjemahkan senanrya maksud die "saya takut encik", aduhhh tercuit sikit ulu ati untuk gelak... Huhuhuhu... Sebenarnya kite orang dok tanya macam mane nak ke "Nigh Market", sebab itu salah satu tempat tarikan pelancong yang ade kat Krabi ni... So kite orang nak naek moto sebab lebih jimat kos, tapi disebabkan dah malam "Paula" dok suggestkan naek kereta dari naek moto... Die kate bahaya "It to dark sir", punya baek ati siap cakap gitu... Trimaslah yer wahai Paula... Nak tak nak naek jugaklah kite orang kereta dengan harga 1,000 baht... Mahal jugak harga die, tapi bile sampai ke Night Market tu memang sangat-sangat jauh, kalau naek moto memang confirm sesat dengan jalan raya gelap lagi... 

Night Market die senanrnya lebih kurang macam "Pasar Malam/Uptown" dekat area rumah-rumah kiter je... Nak kate murah tu takdelah murah sangat... Niat nak cari "Souvenir", tapi dapat sikit je... Yang best kat sini anak-anak kecil akan buat persembahan untuk menghiburkan hati orang yang datang situ... Nyanyi-nyanyi ade, Joget-Joget, macam-macamlah... Makanan plak jangan risau ade orang Islam yang dok berniaga, kite orang dapat Sotong Goreng, Kebab & Air Kelapa... Jadilah untuk dinner, lapar nanti dalam bilek kite orang ade bawak Maggie siap2 huhuhuhu...


:: Orang ni die jadi patung, so orang boleh conteng badan die guna water colour & menderma ::




:: Tengok tu bukan main lagi anak-anak kecil dorang ::


:: Ini sotong goreng aku cakapkan tu, yang best cili sos die lain sikit ::


:: Kebab Pita satu 40 baht ::





:: Air Kelapa ni nampak je kecik tapi manis, aku lupe plak bape harga die ::

2 comments:

  1. Tu budak duk street dance ke kat tengah pasar? Kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sarah : dekat night market dorg ni... ramai budak2 yg pandai cari duit... berniaga... uat menarilah...

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis