May 23, 2012

Bambo Island Krabi Kite Orang Terjah Dulu...

Ok nampaknya entry yang paling excited aku dah mula keluar... Aku tak sabar nak share ngan korang entry-entry selepas ni sebabkan gambar-gambar yang diambik rase sangat-sangat menarik dengan menggunakan lense "Fisheye" (Thanks Ameen)... 1st xtvt kite orang bermula die hari kedua kite orang berada di Krabi ni... Senang semua xtvt kite orang deal ngan pihak resort... Macam korang sedia maklum di Krabi Island ni memang tersangat pemes lautan die bak jernih membiru... So rugilah kalau kite orang datang sini tak pegikan... Dengan bayaran sebanyak 4800 baht untuk 4 orang, kite orang dibawa ke "Phi Phi Island"...

Dengan menaikki lori/van panjang kite orang dibawa secara beramai-ramai macam sardin ke persisiran pantai Ao Nang... Seyes pengalaman naek lori/van secara beramai-ramai ni sangat best & happening... Tergelak-gelak kite orang sebab dah ah laju, dengan ragam-ragam pelancong dalam tu lagi huhuhu... Dah tiba barulah kite orang dibawa ke "Bambo Island" dengan menaikki speed boat... Perjalanan lama gak nak sampai sejam baru sampai...

Dekat Bambo Island tak berapa nak excited lagi sebab air die takdelah jernih sangat... So dekat kawasan sini tak digalakkan snorkeling, tapi kalau nak mandi boleh... Opsss jangan lupe pekenakan "Sunblock" okeh... Bagi orang yang macam aku yang sangat sentitip kulit merah menyala bak saga ni, kene di block kan kulit ni dari kenekan sun... Kalau tak nanti balek Malaysia Ibu & Bape dah kenal anak die sendiri wakakakakaka...










:: Sila tengok aku yang melompat... Bukan yang belakang okey ::







:: Amacam ade gaya tak... Kuikuikui ::

8 comments:

  1. best gileeeeeeeeeeee...
    nk pergi laaaa........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ain : mmg best sgt kene g ok... tggu lps ni ade entry lg best huhuhu

      Delete
  2. aku suke tengk yg blakang.....tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamal : oooooo ko bab tu suke sgt kan

      Delete
  3. Replies
    1. Man : memang sgt best Insyaallah boleh g

      Delete
  4. Wah sonok gle bce entry u..really help me a lot..i pon xcited...insyaallah early Jan will b there...con't reading..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan continue reading okey... nnt ape2 tya je sy insyaallah kalau sy leh jawab hehehe

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis