May 22, 2012

Buri Tara Resort Krabi Pilihan Untuk Kami Bermalam... Malang Menimpa...

Setelah berhempas pulas kite orang dok survey Hotel @ Resort last skali barulah kite orang buat keputusan untuk bermalam di "Buri Tara Resort"... Kite orang pilih sini sebab lokasi die senang berhampiran dengan "Pantai Ao Nang", murah & cantik... Tak salah lepas diskaun melalui website sane sini dengan guna kredit kad (Thanks Ameen guna CC ko) kite orang dapat dalam RM1,000 untuk 2 bilik selama 4 hari 3 malam dan paling best connection room... So xdelah rase mcm korang pegi honeymoon plakkan...  Transport dari Airport Krabi plak kite orang dijemput dengan "Minivan" 1,600bath (pegi dan Balek)... Sampai di Resort kite orang disambut dengan mesra para pekerja dengan bahasa thai "Sawadee Kap", paling penting staff yang sangat ramah kite orang tak akan lupe "Paula" name die... Sangat-sangat peramah & baek ati... Bile dengar bahasa dorang cakap serupa dalam TV tu kekadang tercuit gak ati ni huhuhuhu...










1st day kite orang sampai tu memang tak ade buat xtvt ape2... Disebabkan hujan dipetang mase kite orang sampai tu... So lepas kemas barang kat dalam bilik, dah mandi untuk segarkan badan... Aku, Danial & Aizal turun untuk deal xtvt dengan pihak resort (setiap resort & hotel sediakan package xtvt)... Malang tetibe menimpa aku, lense camera "Ameen" "Fisheye" aku terhentak di kerusi lepas tu patah cover die... Punya menggelabah, tak tenang ati ni... Seyes 1st day dah spoil mood aku untuk bercuti, ape lagi resah ah aku... Aku nekad terus terang ngan Ameen, malam tu jugak Ameen chat FB ngan Abang die (Lense Abang die punya)... Syukur Alhamdulillah, Abang die bagi tau cover lense tu memang dah retak tunggu mase je nak patah... Ya Allah betapa leganya aku, tak tau nak cakap... Ayat paling best Abang die cakap "Cakap ngan kawan ko jangan risau sangat, yang serpihan tu simpan bawak balek... Lense tu guna je boleh guna lagi"... Siap suruh guna lagi okey, perghhh aku terus tak berani nak pakai lagi... Tapi Ameen suruh pakai gak sebab gambar guna lense tu sangat cantek... Kalau tak habislah duit aku kene ganti RM2k okey, puas aku call membe2 kat M'sia suruh survey harga... Fuhhhh selamat...

Kalau nak diikutkan macam-macam perkara jadi kat kite orang ni... Mase kat Airport M'sia "Aizal" di tahan mase dekat kastam... Barang-barang toiletries die pihak kastam suruh buang... Walaupun isi kandungan dah sikit tapi botol bersaiz lebih 100ml tetap tak boleh bawak (harus diingat semua)... Ape nak buat memang tak boleh buat ape haruslah dilemparkan ke tong sampah & mane yang boleh die masukkan dalam beg plastik. Pulak tu dalam flight kalau diikutkan aku dah booked memasing akan duduk disebelah, tapi tetibe mase print tiket cek-in "Danial" sorang tercampak jauh kat depan skali... Kite orang pelik tak tau nape jadi macam tu, mase balik pun macam tu...


** Aku takkan lupekan ape yang dah jadi... Seram....

2 comments:

  1. Bestnyaaaa bilik cantikk. teringin nak g krabi nanti =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sarah : mmg sgt cantek resort kat sanr huhuhuhu... nant g eh

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis