May 25, 2012

Emerald Pool Krabi Island... Macam Tak Percaya Aje...

Selepas penat dengan dibasahi peluh-peluh masam di "Tiger Cave" & "Elephant Trekking", Kite orang semua dibawak oleh Yoyo ke "Emerald Pool"... Mase untuk bermandi-manda untuk segarkan balek badan... Emerald Pool ni terletak di dalam hutan belantara, kereta tak dibenarkan masuk... Kenelah kite orang menapak masuk ke dalam... Kepenatan boleh hilang bila korang sampai sini bile tengok lagi skali keindahan alam hasil ciptaan Allah S.W.T. Kolam ni memang jernih kebiruan @ kehijauan warna die, yang penting bukan buatan manusia... Tak perlu risau sebab selamat untuk dimandi... Memang satu pengalaman yang sangat best mandi dekat sini, teringat pulak mase aku penah mandi "Kolam Air Panas" di Pahang... Cuma air kat sini tak panas... Barang-barang dekat sini sangat kene simpan berhati-hati sebab kalau silap-silap boleh hilang kot... Tapi selamat tour guide kite orang "Yoyo" tolong jagakan... Dekat sini ade sungai, buat aku rase macam tertarik tu sungai die memang susah nak jumpa batu, cuma ade akar-akar kayu je... Apepun korang kene try datang mandi sini okey...


:: Sile perhatikan air belakang bukan orang sebelah kiri & kanan huhuhuhu ::


:: Tengok tak ade batu kan ::



:: Memang seronok ah aku mandi sini... Rase liat je nak naek untuk balek ::






:: Mase nak balek tu aku ternampak telur ni ade orang jual... Aku tak tau ape & aku tak beli ::

9 comments:

  1. Replies
    1. Sarah : die sungai & tetibe ade kolam hehehehe

      Delete
  2. planning bulan nak g sini...
    ni korang pergi pakej ker? mcm mana nak ke sini.....ya allah syokkk nyer....cantik sgt tempat tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elin: Mintak maaf sangat2... sy lambat reply... Dah pegi x??? ok ???

      Delete
  3. nak tanye tiger cave temple wajib datang x kalau melawat krabi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Ayu : Bagi sy tak payahlah sebab xde pape pun...

      Delete
  4. sy da g krabi 20-23 mac ri tu..thank u ye blog ni bg pencerahan pasal krabi..tak de terkontang kanting.. =)

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis