May 2, 2012

Petik Memetik Strawberry Di Big Red Strawberry Farm...

Di Cameron Highlands di memang terkenal dengan "Strawberry" so kalau dah berlabuhnya korang kat sini memang tak sah kalau untuk merasa petik sendiri... Ade banyak sangat tempat untuk korang petik strawberry ni, tapi bagi aku yg paling best "Big Red Strawberry Farm", kalau tak salah aku die berhampiran dengan "Brinchang"... Sini bukan Strawberry je ade, tapi sayur, cactus, bunga pun ade dijual... Aku macam lupe bape hengget harga die bile memetik ni, tapi die akan ikut had ade pade bakul yang disediakan & timbang... Kalau lebih kene bayar lebihlah, kalau tak cukup die akan tambahkan strawberry yang disediakan... Habis petik memetik kite orang makan segala jenis makanan yang berkenaan dengan Strawberry... Macam-macam ade, Aiskrim, Waffle, Scones & banyak lagi ah... So korang kene try eh...












**Walaupun nampak berryy berry ni sedap, tapi aku tetap tak tahan dengan kemasaman die... Phuiiii huhuhuhu...

4 comments:

  1. bestnya dapat petik..baru2 ni pergi tak dapat petik sebab musim ujan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hannani : Dapat petik sendiri feel die lain sikit... tapi tang masuk perut die same je hehehe... sekarang kat genting highlands pun dah ade ladang strawbery

      Delete
  2. Thnx info berguna... Kat cameron skrg nie. Cari info utk jln2 sok... Thnx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana : wahhhhh bestnya kat sane eh... enjoy ur holiday ok

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis