May 23, 2012

Singgah Maya Bay Krabi Jumpe Leonardo Dicaprio...

Lokasi seterusnya speed boat kite orang berlabuh di "Maya Bay"... Dekat sini aku nak bagi tau korang seyes kalau korang tak menjakun memang tak sah... Kalau tak jakun tu memang elok dibawak jumpe doktor pakar, sebab urat saraf untuk jakun korang dah putus hehehehe... Dari air laut die yang jernih membiru, pokok serta daun yang sangat hijau & subur, pasir pantai putih bersih... Aduhhhhh tak taulah nak gambarkan, cuma aku mampu bagi korang tengok gambar aje... Kalaulah rumah aku berdepan ngan laut macam gini memang aman damai rasenyer (angan mat jenin)... Pasal tajuk entry aku jumpe "Leornardo Dicaprio" tu, aku saje je buat suspen sikit... Minta maap yer, tapi senarnya di Pulau Maya Bay nilah tempat Leornardo berlakon dalam citer "The Beach", info kite orang dapat dari tour guide kite orang... Bile teringat balek memang tak salahlah die berlakon kat sini huhuhuhu... Dekat area sini tak digalakkan jugak untuk snorkeling, cuma kalau nak mandi tu dibenarkan... Sebab tempat die agak terhad... 










Gambar-gambar bawah ni hasil dari menggunakan lense camera fisheye... Korang tengok hasil die, bagi aku sangat-sangat cantek... Dengan kawasan keliling semua boleh nampak... Memang tak rugi bile Ameen dok paksa pakai gak... 








6 comments:

  1. Replies
    1. Hawiz : Memang sangat syok huhuhuhu... sure nak g lagi nnt

      Delete
  2. sgt best n yes laut biru!! wah sgt lawa! bila plak aku nak sampai! soon bebeh...when im working!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tia : sure leh pegi nant... tapi lautan kat sydney lagi hebat kot hehehehehe

      Delete
  3. damn jeles...wish mse ley bllu ngn pntas r...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar yer sure best g sini... sebab sangat indahhhhhhh

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis