May 24, 2012

Tiger Cave Temple, Krabi... Tapi Takde Rimau...

Habis cerita xtvt laut-lautan di hari kedua aku di Krabi... Sekarang masuk pulak citer dihari yang ketiga...  Xtvt kite orang masih deal dengan pihak resort, kali ni lebih kepada "Jungle Tracking" pulak... Package yang kite orang ambik 4 dalam 1, iaitu Tiger Cave Temple, Elephant Trekking, Emerald Pool & Hot Spring Waterfall... Semua xtvt ni lepas mintak tawar dapatlah seorang dengan 1,300 baht... Transport kali ni kite menggunakan van... Pemandu pelancong kali ni name die "Yoyo", pandai jugaklah die berlawak jenaka dengan para pelancong yang ade... Siap adekan sesi suai kenal, ade yang datang dari England, German & Malaysia, yang penting semua sporting... Yoyo petah dalam pelbagai bahasa siap ajar kite orang cakap thai, "Kop Khum Krap" bagi lelaki "Kap Khum Ka" bagi perempuan...

1st skali kite orang di bawa ke "Tiger Cave Temple"... Yoyo siap pesan jangan nak risau tak tentu hala sebab memang tak ade rimau pun kat kawasan tu... Cuma di zaman dulu kala memang rimau ade yang jaga tempat tu... Kat kawasan ni korang boleh panjat gua die, memang penat dari panjat Batu Caves ok... Aku, Aizal & Ameen sekerat jalan dah patah balek, memang seyes tak larat... Baju dah basah macam mandi laut rasenya... Danial tak dapat naek sebab kaki sakit akibat aksi terlebih dalam kolam mase kat resort... Apepun walaupun separuh jalan kite orang panjat janji pengalaman berhadapan dengan monyet yang posing maut memang tak akan aku lupekan... Monyet situ semuanya bahaya Yoyo pesan... Hurmmmm






:: Korang tengok cara die posing... Seksikan... Sempat jugak aku snap ::







:: Patung Buddha ni ade cerita disebaliknya cume aku tak berape nak ngerti, korang googlelah eh ::



4 comments:

  1. baca dr awal..sgt menarik tertarik!!
    tgh plan nih sbb dah beli tiket ke krabi bln 1..weehuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pink : wahhhh semangat betul ni... sangat best sile enjoy kat sane okey

      Delete
  2. hihi posing xley blah gtew itu monyet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. monyet tu memnang pandai posing wakakaka

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis