Jun 12, 2012

Memanjat-Manjat Di Putrajaya Wall Climbing Park...

Hari tu aku sesame "Naim, Apis, Salman & Apek" kite orang terasa nak pegi memanjat-manjat... Tempat terletak di "Putrajaya Wall Climbing Park" Persint 5... Tempat ni memang agak pemes, sesuai untuk semua golongan umur... Harga die korang boleh tengok gambar yang aku attached kan kat bawah ni... Memang sangat puasti ati, sebab first time aku dapat try buat "Wall Climbing" ni... 

Pakailah pakaian yang bersuaian untuk panjat kat sini... Alatan nak digunakan semuanya korang boleh sewa kat situ, kasut, kaput, harness & macam-macamlah... Tahap keselamatan kat sini semuanya akan dijaga, korang boleh sewa orang yang tukang jaga (lupe apa panggil die) die menigikut jam... Tapi kalau mane membe korang yang dah belajar/ mahir untuk menjaga so tak yahlah korang sewa... 

Aktiviti ni memang sangat-sangat penting dari segi fizikal & mental... Kekuatan tangan & kaki memang sangat memainkan peranan penting mase korang nak panjat... Untuk nasihat korang sentiasa bersandar pada dinding, jangan berpaut terlalu lama menggunakan tangan, sebab boleh menyebabkan tenaga hilang cepat... Untuk panjat kat sini korang hanya perlu mengikut warna-warna batu yang telah disediakan... So ape lagi mari mencuba panjat kat sini...




:: Kasut yang sesuai ::


:: Kapur ::


:: Harness ::



:: 2 gambar kat atas ni tempat untuk korang warm up ::




:: Baru warm up pun dah penat huhuhu ::

Pengalaman pertama untuk memanjat memang rase sangat excited, nampak dari bawah alahhh kacang je... skali dah panjat lagi susah dari nak bukak kulit kacang ok... Tapi slow-slow kite orang sume sampai jugak kat atas...


:: Ni lah bader yang jaga kite orang ::





:: Aku sampai puncak ::


:: Apis sampai puncak ::


:: Apek sampai puncak ::


:: Salman sampai puncak ::


:: Naim sampai puncak ::


 :: Haris & Lydia pun tak lepaskan peluang untuk jenguk xtvt kite orang ::




:: Aku tengah pikirkan wasiat-wasiat aku... Huhuhu yang ni memang sangat susah... Hanya Naim yang berjaya ::

4 comments:

  1. Salam, nk tanya sket...tpt ni kena book awal ke bole walk in je pegi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm x yah book pun xpe... sbb bile2 boleh huhuhu... g try best sini

      Delete
  2. berapa kena bayar utk org jaga tu?

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis