Jul 26, 2012

Siput Sedut Lauk Wajib Beli Ketika Bulan Ramadhan...


Alhamdulillah kite sudah pun selesai hari ke 6 berpuasa... Berbuka pun sudah... Di bulan Ramadhan ni salah satu buat kite menarik dan tertarik adelah "Bazar Ramadhan"... Macam-macam jenis lauk-pauk, kuih-muih semuanya ade... Dah macam nak beli kuih raya pun ade, cume kite main tunjuk-tunjuk nak itu nak ini... Tapi janganlah sampai jadi satu pembaziran ok... Macam-macam perangai peniaga dan jugak pelanggan... Setiap kali Bulan Ramadhan "Siput Sedut" merupakan lauk yang "Wajib" aku akan cari... Aku memang sangat-sangat suke kat siput ni, aku tak taulah die suke ke tak kat aku huahuahua... Sebelom dimasak memang agak menggelikan, tapi bile dah makan perghhhh SEDAP...!!! Cume kali ni aku beli agak kurang sedap sebab die bubuh timun, macam pelik bunyi die... Tapi ape nak buat teringin punya pasal, harga pun agak kurang memuaskan sebab "RM3" banyak tu je dapat... Kalau ade rezeki next time nak cari tempat lain pulak...

**Siput Sedut ni jadi kegemaran aku sebab Ibu cakap mase mengandungkan aku die selalu makan Siput Sedut ni... Huhuhuhu mungkin jugak ade betulnya... 

2 comments:

  1. Replies
    1. Jawiz : Siput sedut ni mmg fav sayer ni huhuhu... Anyway Selamat Berpuasa ya

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis