Sep 25, 2013

Mr. Kebab Makanan Halal Di Korea...

Lepas penat tawaf satu "63 City" perut kite orang dah mula pasang lagu dondang sayang versi rap... Selamat dah dok buat research pasal kat mana makanan halal dekat area Korea ni... Macam biasa train ade adelah pengakutan rasmi kite orang untuk berjalan dekat sini... Di area "Itaewon" dapat makanan halal dan yang paling famous "Mr. Kebab"... Kalau nak ikutkan ade 2 Restoran kebab, tapi meh aku kasi cerita tempat yang ni dulu... "Mr. Kebab" tempat terjah kite orang first skali, mase tu aku order "Jumbo Kebab Mix" dengan "Air Miranda" semunya dalam 9,000 KRW... Kalau di convertkan dalam duit Malaysia so dalam "RM27"... Haaa itu hanya untuk sekali ko telan masuk perut esok masuk toilet buang say adigos amigos kebabos... Huhuhuhu... Tapi apelah nak berkira sangatkan, dah kate pegi tempat orang kalau tak makan habis mati keras pulak... Tapi yang specialnyer dekat sini bagi aku die punya "Cili Sos", lebih kurang macam sambal nasi ayam Ibu aku buat pun ade... Seyes sedap korang kene try... Cuma cara layanan kedai sini tak semesra kedai kebab lagi satu...

Cara ke Itaewon :

-Hyehwa (Line 4) menuju ke Dongdaemun (Line 1) tukar train menghala ke Dongmyo (Line 1) tukar train menghala ke Itaewon (Line 6) sampai cari exit 3
-Keluar sikit korang terus je dah sampai
  **Kawasan sini banyak orang Malaysia




:: Haaa belah kanan tu orang Malaysia dok makan sini jugak ::




:: Merah menyala cili die... Pedas tapi sedap ::


:: Botol cili yang memang aku takkan lupekan huahuahua ::

7 comments:

  1. Mahal jugak ea. Memang kena sediakan modal banyak-banyak sebelum melancong la ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : betul tu mahal... ermmm tapi kalau dah kat tempat orang mata wang dorg pun mahal... tapi tgk tempatlah...

      Delete
  2. Replies
    1. Syuhada : yes btul tu... janji perut kenyang jugak hehehhee

      Delete
  3. tapi kebab dorang lainkan? hahaha.. bab cili tu.. memang korean suka spicy, but sweet sikit spicy dia.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zette : tau xpe lain sikit... tapi sedapkan... mcm awak pegi time winter kan?

      Delete
  4. Mhal sket je takpe..kat tempat orang takde pilihan kena jugak bayar..lau tak nak mkn ape..kebab jelah yg halal pun..huhu

    ReplyDelete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis