Oct 10, 2013

Nami Island Mengimbau Drama Winter Sonata (Part 1)...

Masuk sudah hari ke empat aku dekat Korea ni... Mungkin entry kali ni ramai yang dok tunggu-tunggu atau aku pulak yang perasan sendiri... Seawal pagi dengan semangat giler kite orang hari tu bangun pagi bersiap & terus menuju ke "Nami Island"... Bukan ape lokasi die agak jauh so memerlukan satu hari suntuk dekat sana... Nami Island ni macam yang korang gilerkan cerita-cerita Korea ni sure tau "Winter Sonata" cerita yang sangat famous dok berlakon dekat sini... Cerita ni agak lama boleh jugak, nak dikatakan sure mak-mak kite yang minat... Hehehehe... 

Memang senang pegi Nami Island ni just naek train (ITX) pastu teksi pastu feri dah sampai... Entry Part 1 ni mungkin belom ade gambar yang menarik, tapi korang tunggu je entry Part 2 sure buat korang suke kot... Jujur aku cakap suke sangat pegi sane sangat relax, tenang & paling penting aman...

Cara ke Nami Island :

-Hyehwa (Line 4) menuju ke Dongdaemun (Line 4) tukar train menuju ke Cheongnyangi (Line 1) 
-Sampai Cheongnyangi beli tiket train "ITX" (train laju) menuju ke Gapyeong kos 4,000KRW sehala, train biase ade tapi die akan stop banyak station so lambat
-Sampai Gapyong jalan depan sikit naik teksi menuju ke Nami Island, kos pegi balek dalam 6,000KRW
-Sampai sana naek Feri pulak kos dalam 8,000KRW




:: Dalam train "ITX" ni pun ade stewardess ok hehehehe ::


:: Permandangan yang sangat superb dalam perjalanan ke Nami Island ::



:: Sampai Gapyeong terjumpe "Anggur Korea" dan teringat entry pasal anggur ni dulu ::





:: Bangga aku bendera Malaysia ade ::




:: Sampai-sampai sempat jugak dok tulis nama ::



4 comments:

  1. tak naik beskal ke od hehehe..teringin nih..teringin nak pegi..modal nan hado hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pinky Momma : Saya naek gak siap ade video dekat entry Part tu hehehehe... Insyaallah dapat pegi tu next time Amin...

      Delete
  2. Replies
    1. Telinga Bulat : Dekat sane sgt best hehhehe

      Delete

Lagi-Lagi Cerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis